Hej Kära Dagbok 2009-03-28

Ja!! Då var lönen inkasserad igen. Behövdes verkligen. Speciellt efter att jag nu köpt en bil. Det blev en citroën C3 - 06. Har gått 2800 mil. Nästan som ny.

Det var många som blev chockade när dem såg att jag hade blivit misshandlad. fått en del kommentarer om det. Men jag blev det i sommras av en gubbe. Ett knytnävsslag i ansiktet. Jag fick uppsöka akuten . Fick ett blåmärke samt hjärnskakning. Nu mår jag bra. Jag vann i rätten också... han får betala 5800:- till mig i skadestånd.

HA det bäst i  slasket.

/ Henrik

Hej Kära Dagbok 2009-03-11

Hej i snöyran! Hur gick det här till? Helt plötsligt var det vinter igen. Det går undan! nu längtar jag mest till sommaren!
I dag har jag varit ledig, vilket jag verkligen behövde. Det är tufft att jobba 100%. Fast det går riktigt bra på jobbet nu. Det är bara en jobbarkompis som jag inte riktigt har figurerat ut. Men det kommer nog. Det är bara att le tillbaka. Jag ska ha en träff med chefen nästa torsdag, vi ska ha medarbetarsamtal. Jag känner mig verkligen som en i "gänget". Jag menar eftersom jag får ha samtal med, jag går bara på ett halvårs vikariat så jag hade inte blivit sur om jag inte hade haft medarbetarsamtal. Det känns som det tänker sattsa på mig, vilket känns tryggt.

Funderar på att gå någon kurs kanske i kardiologi 2010. För nu första året vill man jobba och tjäna i hop lite pengar. Sitter och funderar om jag ska ha semester i 14 dagar, åka ut till sommarstugan hjälpa mormor lite i sommar.

I morgon kommer domen i mitt misshandelsmål som var i slutet av februari. Jag är målsägande så jag har inte slagit någon. Får se hur det går. Borde gå i min favör, när jag har två vittnen under ed som sagt att de såg mig bli slagen av honom. Det ena vittnet var en polisman. Den som lever få se.

RFSL ordförande i Västmanland Robin skrev i dag en insändare i dagens VLT om hur han som kille blev ratad att träna feministiskt självförsvar. Den var jätte bra! Den som inte läst den borde göra det!

Hoppa ni har det bra! KRAM / Henrik

Hej Kära Dagbok 2009-03-06

Dåså! Nu ser jag fram emot en ny helg på akuten. Frågan jag ställer mig är om det blir en lugn helg eller helt kaosig. Man vet aldrig. I dag har jag och Helena rännt runt som tokar och letat ny dator åt henne, vi hitta en!
dock är den både bätre och var billigare än min!.:( Känns taskigt. Fast å andra sidan missunnar jag henne inte en ny bra dator. Det behöver hon.
I övrigt har det varit en ganska bra vecka. Har jobbat väldigt mycket. När det är fullt på akuten då testas min stresstålighet, det kan jag lova. I bland fatar man inte att man orkar. men på något sätt så gör man det. Både för sig själv, men även för andra. Man får någon magisk kraft. att joba med männsikor är medmänskligt och man lär sig saker både om sig själv men framförallt om andra. Livet är skört. Det behövs inte mycket för att man ska exempel bli sjuk. Männsikor som varit friska i hela livet, idrottat, ätit rätt, gjort all rätt. Ändå kommer det in med stroke. De funderar vad gjorde jag för fel? Man anklagar sig själv och söker ett svar som faktiskt inte finns, eller man vägrar inse att just livet inte är så osårbart. Man kan aldrig besegra naturen och naturens gång hur man än försöker. Som mycket i mitt liv just nu så har jag lärt mig att man inte ska ta saker förgivet, eller tro att man på någotvis är osårbar eller odödlig. För tro mig verkligheten kommer att stå där och banka på din dörr vare sig du vill det eller inte. Så lev varje dag som om det vore din sista. Ge godhet och snällhet till så många du kan. För som författaren Stefan Einhorn skriver i boken Konsten att vara snäll;

"En sak är viktig för mig att understryka- hur sjävklar den än kan vara. Man kan naturligtvis ställa sig frågan om jag (Stefan Einhorn) är ett levande exempel på hur en snäll människa ska vara. Svaret är nej, men att jag ständigt försöker lära mig mer om hur man lever ett snällt liv. Det finns inga perfekta människor och vi ska akta oss för dem som tror att de saknar fel och brister. Den dag vi tror att vi är våra ideal är det dags att börja om från början. Den genomgoda människan är en hägring som vi gärna får jaga, i medvetenhet om att det är som att söka skatten vid regnbågens ände - vi når aldrig riktigt fram. Men vi kan bestämma oss för att bli bättre människor, i vetskap om att vi aldrig blir perfekta. Det enda vi till slut kan göra är vårt bästa."

Så länge man är god och försöker och har goda motiv så kommer man att må bättre själv och göra andra lite lyckligare. För livet är inte alltid en dans på rosor. Ideal männsikan finns inte, så ge upp alla GI. metoden ätare eller alla hetts motionärer. Det finns en sanning här i livet, hur mycket du än flyr från verkligheten så kommer du aldrig någonsin att vinna. Men se då till att försöka göra det bästa du kan, för i slutändan är det de enda vi kan och kommer att göra om man förutsättningslöst antar att alla i grund och botten försöker och/eller vill vara goda männsikor. För det tror jag att de flesta vill.

- Snällhet är något som måste förvaltas med en stor portion omdöme.

Glöm inte det! Ta hand om er där ute. Kram!!

/ Syster Henrik .

RSS 2.0