Hej Kära Dagbok! 2008-11-06

I dag har jag varit hos min optiker. Jag har som jag misstänkte fått sämre syn. Inte mycket att göra åt. Det är klart man känner sig lite äldre på grund utav det här. Sjutton gubbar... synen blir nog inte bättre med åldern.

ikväll ska vi ha film kväll på RFSL Västmanland. Klockan 18 syns vi på Västerås Folkhögskola. Jag har hört rycktesvägen att det blir filmen "Boys don´t cry". Låter som en film som kan vara riktigt bra. Jag är ju en riktig höjdare på snyftfilmer.

Jag har i dag lagt ut min gamla bil på blocket. Kan inte ha henne kvar. Kostar för mycket.  Så är du intresserad av en reservdelsbil eller är händig själv så har jag den perfekta bilen för dig.
Saab 9000- 93. 35000 - 36000 mil. Hon rullar fint fortfarande, men har nu stått i 2 månader. Det som behövs fixas är: Handbroms liten verkan. Bromsarna behövs ses över. Rost på skärmarna. Annars är hon i bra skicka. Skinnklädsel och allt.
Sommardäck ingår!  (Endast körda 1 sommar)  
Vinterdäck finns .
Bilstereo medföljer.


/ Henrik


Hej Kära Dagbok 2008-11-05

Äntligen! Fick världen den amerikanska president vi alla ville ha. Jag är överlycklig att Barrack Obama tillslut blev president över Förenta Staterna. Om högerkonservativa Amerika kan välja en svart president, så borde vi i Sverige kunna ha en äktenskapslag för alla! Man borde få gifta sig med vem man vill oavsett kön eller hudfärg. Naturligtvis ska man vara över 18 år och inte giftasbort som barn mot sin vilja. Jag tycker hela giftermålet ska symbolisera en frihet att få välja den man vill leva ihop med och ingå förbund med. Jag är övertyga och har på känn att äktenskapslagen kommer förändras. För faktum är den att KD (kristdemokraterna) inte har så mycket mer att säga till om. Alla andra regeringspartier är för ett könsneutraltäktenskap. Jag anser att det nu finns tillräckligt med opinion för att få igenom förslaget. Hur farligt kan det vara? Jag menar vi homosexuella har haft rätt till adoption i bra många år. Hur många är det som har adopterat? Inte en skräckinjagande stor summa. Jag tror inte att hela "gayvärlden" kommer rusa till altaret bara för att lagen går igenom. En del anser sig inte vilja gå dit just för att det är Guds hus. Så lugn i stormen ni som tycker att detta skulle vara alldeles förskräckligt. För så farligt kommer det inte att bli.

President

I går var jag ned på stan
och fikade med några vänner. Helt plötsligt åker min ena lins upp i ögonloben, och jag får inte ut den! PANIK! Vad i helvete gör man? Jag fick snabbt gå in på toa och försöka få ut linsen och efter mycket om och men så kom den ut. Jag fick ta ut båda linserna då. Så åkte jag och skulle klippa mig. Jag trodde jag hade blivit blind. Såg inte ens registreringsskylten på bilen framför. Så nu trodde ju jag som är lite utav en hypokondriker att jag skadat mina ögon. Så jag åkte direkt efter frissan till min optiker för att kolla. Det var inga fel på mina ögon alls mer än att jag faktiskt blivit en gnutta äldre och fått sämre syn helt enkelt. Snacka om att leva i förnekelse. Jag har fått sämre syn, inget att göra åt.

Jag var och hjälpte Robin och Jonatan i går också. Dem håller för fullt på att flytta. Ja just det... Robin har köpt nya skor också.  (På damavdelningen!!). Hmm.. Så är det att vara RFSL ordförande kanske? Roligt var det i alla fall. De har köpt en fin två med kök på Skallberget. Kommer bli sååå fint.

Händer i veckan!

Onsdag: Ringa Bovista.. ( Ska nog göra det nu). Gå till optiker.
Torsdag: Filmkväll på Västerås Folkhögskola med RFSL Västmanland.
Fredag:   skola. Simon åker till Bommersvik (tråkigt!)
Lördag: KAK - Ta med Helena . Städa hemma 
Söndag: Vilodag!
Måndag: Praktik? Södergården. Måste ringa dem snart.



Hej Kära Dagbok 2008-11-04

Du är en dålig bloggare! Brukar min kompis säga till mig. Det finns en hel del sanning i påståendet, men inte fullt ut tycker jag. Jag försöker faktiskt efter min bästa förmåga att blogga så ofta jag hinner, vilket i och för sig är väldigt sällan. Jag är en upptagen kille. Men jag kan inget annat än att ta åt mig utav kritiken och skärpa till mig! (Hur gör man det!?)
Jag hörde en sak på radion i dag på mixmegapol. Dem pratade med en jätte känd "bloggare", en tjej som typ skriver as mycket hela tiden. Hon hade säkert massa tusen besökare om dagen. Hon fick frågan hur mycket hon egentligen lägger ned i tid på sin blogg. Hon som jag hade hört att man minst måste skriva flera timmar om dagen, upp till sex timmar som mest. Det verkar konstigt att bloggikoner som exempel Alex Schulman lägger ned så mycket tid på sin blogg. Har man inget roligare för sig?
Tjejen som besökte mixmegapol i dag bloggade en timme varje dag och hon har ungefär tre inlägg varje dag. Ibland bara ett inlägg, ibland fyra.  Så egentligen behöver man inte lägga ned så himla mycket tid. Jag kan ändå tycka att en timme om dagen är för min egen del lite för mycket. Hur som helst så skall jag försöka bättra mig. Jag tror att en grej som kan motivera mitt skrivande är en kamera! Blir så mycket roligare med bilder och små film snuttar att titta på. Naturligtvis är kommentarer en motivationsfaktor. Desto fler som tittar och lämnar kommentarer desto mer engagerad blir man själv. De håller även tjejen i radion med om, att det var kommentarerna och att många tittade på hennes blogg som motiverade henens skrivande.
Nu har i och förs sig min kompis som tycker jag är en dålig bloggare själv en liten blogg på myspace. Vilket han inte allt för ofta uppdaterar!  * Blänger surt tillbaka*.

Jag har fått jobb här om dagen!  Eller, Inga papper är påskrivna och jag har sagt att muntligt avtal inte gäller, utan att avtalet gäller när jag har fått papprena hemskickade och påskrivna. Det är medicinavdelning 15 på Centrallasarettet i Västerås. Det är en lungmedicinsk avdelning. Där alla mina kompisar kommer hamna för dem röker. Väl mött där!
Jag stod länge i valet och kvalet om vilken avdelning jag skulle välja. Jag hade avdelning 13 och 15 som båda var intresserade utav mig. Efter mycket funderande och eftertänksamhet så valde jag avdelning 15. Detta på grund av att jag jobbat från och till på avdelning 13 som undersköterska. Som sjuksköterska ska man vara en ledare. Därav skulle jag om valet fallit på avdelning 13 varit ledare över mina kamrater. Det skulle säkert fungera bra för vissa, men jag kände inte att detta var något jag ville. Inte för att jag inte kan, utan för att jag kanske skulle vara svår att ta på allvar. Jag menar, jag har alltid varit lite utav en clown och det kanske hade varit svårt för vissa att ta mig seriöst. Detta är helt mina egna åsikter och behöver förvisso absolut inte vara en sanning. Men detta var hur mina tankegångar gick. Sedan så är lungmedicin ett utav få områden jag inte varit på tidigare varken på praktik eller som jobb. Så jag kände att jag ville prova på något nytt. En nystart kanske man kan säga. Där ingen riktigt känner mig och jag kan få börja om.
Jag vill med detta sagt också tacka ALL personal på avdelning 13 för de åren jag varit hos er, både som elev men också som arbetskamrat. Jag har alltid trivts med er i personalen och jag kommer med all säkerhet att sakna er allihopa, men livet går vidare även för mig.  Förresten så syns vi under sommaren 2009 då avdelning 13 och 15 slås ihop.


Händer i veckan!

Tisdag: (idag.) Klippa mig!! På Hälla klippet. (Malin var ledig) Men det funkar ändå.

Onsdag: Ringa Bovista (mitt bostadsbolag) om garageplats för bilen.

Torsdag: Medlemsträff RFSL Västmanland. På Västerås Folkhögskola.  - Filmkväll.

Fredag: Skola.

Lördag: Club KAK på kvällen. Städa hemma. Gå på förfest. Ha med Helena som tar hand om mig.  Kampanja för RFSL Västmanland.

Söndag: Vilodag!


Puss och kram! Kärleksbanan!  / Syster Henrik .



CPAP- Undertrycksandning.

CPAP - Lungmedicin.


RSS 2.0